In&out of Jo'burg

Zondag 22 mei 2011

En daar zit ik dan, in het vliegtuig naar Jo'burg. Het afscheid viel me zwaarder dan ik had verwacht. Ik moest zelfs huilen, nou ja! Maar zoals m'n moeder al zei, ik laat dit keer wat achter. Dit keer is het anders. Bij mijn eerdere reizen was ik thuis ook alleen. Maar nu ben ik onderdeel van een gezin en laat ik 2 lieve meisjes en mijn kinderen in de vorm van katten en een hond achter. Voor het eerst voel ik al voor vertrek een soort gemis. De stoel naast me is leeg en aangezien ik, traditiegetrouw , als een van de laatsten het vliegtuig in ben gestapt, verwacht ik niet dat daar nog iemand bij gaat komen. Terwijl de airco zijn best doet om iedereen kippenvel te bezorgen roept de captain om dat er een passagier zoek is en dat zijn bagage van boord moet worden gehaald. Ik ben dan altijd razend nieuwsgierig wat er met zo iemand aan de hand is. Maar ja het levert voor nu een lege stoel en een klein beetje vetraging op. Ik stuur nog een laatste sms en dan zet ik de iPhone op vliegtuigstand. This is it, nu ga ik echt!

Maandag 23 mei 2011

Bij aankomst op het vliegveld gisteravond bleek mijn Nederlandse sim-kaart niet te werken. En de winkel waar ik er een kon kopen was al dicht. En ik moest Rob bellen om me op te halen dus maar even vragen waar ik een telefooncel kon vinden. Een grote zwarte man kijkt me aan en vraagt of ik lokaal moet bellen. Ik leg het uit en hij vraagt naar het nummer. Hij toetst het in op zijn telefoon en geeft die aan mij. Aardig! Rob zegt me buiten te wachten en na 10 minuutjes is hij er. Na nog eens 5 minuten sta ik veilig in zijn backpackers hostel. Maar hoe laat ik thuis nou weten dat ik er ben? Internet ligt eruit zegt Rob maar ik mag even bellen naar Nederland. Aardig!!  Vannacht slecht geslapen. Het was best wel koud en ik werd vaak onrustig wakker door de meest bizarre dromen. Ben dan ook maar vroeg opgestaan met het idee om vandaag te bekijken hoe ik me de komende 2,5 week ga vermaken.

Bij het ontbijt word ik vergezeld door twee ozzies. Ze zijn hier al zes weken en vliegen woensdag terug naar Sydney. Hoewel ze lastig te verstaan waren (getoast brood eten en luisteren is nou eenmaal niet mijn sterkste kant) waren de verhalen over de Victoria Falls prachtig. En ze brachten me op een idee. Zou ik niet ook gewoon naar het noorden kunnen? Ik moet uiteindelijk naar het zuidwesten, naar Port Elizabeth, maar misschien kan ik wel een tour doen. Rob begint meteen te zoeken en binnen no-time hebben we een fantastische 8-daagse tour gevonden. En hij vertrekt morgen al! Rob gaat aan de slag en belt met de touroperator Nomad. Er is nog plek. Nu nog een ticket vinden want ik zal terug moeten vliegen van Victoria Falls naar Jo'burg. Dan haalt Rob me weer van het vliegveld en slaap ik weer een nachtje hier. De volgende dag stap ik dan op de Baz bus richting Durban. Onderweg blijf ik een paar dagen in het Drakensberg gebied om Lesotho te bezoeken en een trek te paard te doen. Daarna moet ik als de sodemieter door naar Durban en Port Elizabeth als laatste stop.

Ik had niet verwacht zo'n mooie trip te gaan maken dus ik ben helemaal blij. Mijn bankrekening weet het nog niet en dat hou ik even zo. ;-) Ik verwacht de komende dagen dus ook niet te kunnen schrijven maar hoop met fantastische verhalen terug te komen. 

Reacties 11

Simone 23-05-2011 14:26

Wat een goed idee! Stom! Ik heb zelf ook de hele tijd alleen gedacht aan het zuiden omdat je daar uiteindelijk heen moest maar dit is nog een veel beter plan natuurlijk. Waar ga je allemaal heen? Oh god, je gaat gewoon met een overlandtruck, jij trut.

Enjoy, enjoy, enjoy, je gaat het vast superleuk vinden!!!

Simone 23-05-2011 14:29

Zit nog even te kijken, welke ga je precies doen, via delta en Chobe? Oh men oh men, wat heb ik daar veel voetstappen liggen... en wat is het daar mooi. En lekker warm! Ik ben echt stikjaloers, wat geweldig!

Geniet ervan wijffie, echt! Hele goede keuze!

Simone 23-05-2011 14:34

Zit nog even te kijken, welke ga je precies doen, via delta en Chobe? Oh men oh men, wat heb ik daar veel voetstappen liggen... en wat is het daar mooi. En lekker warm! Ik ben echt stikjaloers, wat geweldig!

Geniet ervan wijffie, echt! Hele goede keuze!

De andere kleine smurf 23-05-2011 14:38

Hey smurfie!

Ben je gewoon weer op vakantie!!
Wat cool! Geniet ervan meissie!!!
Ik ga het weer volgen

Kus!

Simone 23-05-2011 14:48

Zit nog even te kijken, welke ga je precies doen, via delta en Chobe? Oh men oh men, wat heb ik daar veel voetstappen liggen... en wat is het daar mooi. En lekker warm! Ik ben echt stikjaloers, wat geweldig!

Geniet ervan wijffie, echt! Hele goede keuze!

Wouter 23-05-2011 20:14

Hee 3

Klinkt alsof je weer mooie avonturen gaat beleven! Ik blijf iig gewoon weer lezen!
Have fun daar, maar dat komt vast wel goed.

W.

Joost 23-05-2011 20:16

He A3!

Leuk joh! Wat een avontuur. Maak er iets moois van. Ben benieuwd naar je verhalen; misschien met een biertje erbij?

Groet, Joost

Marie Louise 24-05-2011 09:27

Hi lief,
Geweldig allemaal. Geniet wijffie en het thuisfront zorgt ook voor je gezinnetje hoor.
Kus Marie Louise

Sacha 24-05-2011 14:43

Jeetje, zomaar ineens acht dagen een heel andere kant op dan je bedacht had ! Ik hoop dat het net zo leuk en mooi wordt als het nu al klinkt!
Ben benieuwd straks te horen hoe het allemaal geweest is en wat je allemaal meegemaakt hebt!

liefs, Sacha

Krista 24-05-2011 15:57

Hai hai, je bent goed bezig! Ik zie mezelf al weer staan op t vliegveld.....*heimwee*...met bibberende knietjes :p Ik hoop dat je het heel leuk gaat hebben. Zit je tr aan malariatabletten? Want daar ga je raar van dromen en hallucineren Have fun! Ben benieuwd naar je verhalen!
Kus Kris (&Hellboy )

Toinny 27-05-2011 10:54

He A3! ik heb nog niet al je verhalen kunnen lezen, deels omdat ik nog even de tijd mis maar grotendeels omdat ik STIKJALOERS ben!! #$%^&@)!!!! (you know me better then that.

Meisje, geniet ervan, ik ga het weekend eens lekker lezen! was wel ontroerd door je mail over het achterlaten van lieve mensen en dieren, klopt meid, dit soort reizen doet je beseffen wat je hebt he?
X Toin

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer